Hoezo dit is genieten?!

Vanuit Pretoria hier weer de laatste updates!

Veel dingen die we hier meemaken zijn ongelofelijk leuk, alleen kan ik dit niet allemaal aan jullie vertellen. Het zijn van die ‘daar moet je bij zijn momenten'. Ik zal weer wat vertellen over wat we hebben ondernomen en beleefd... maar zal toch zeggen; het is een aanrader om zelf een voor zo'n tijd naar het buitenland te gaan... dan pas weet je hoe fantastisch het is en zal je echt begrijpen hoe mooi het is!

Duidelijk mag zijn dat we ons hier goed vermaken en dat er nog geen heimwee naar Nederland is. (Enkelen hier overwegen serieus om te emigreren!) We hebben afgelopen weken ook weer veel meegemaakt en gezien; van baby-olifantjes op sterk water tot grote levende olifanten om ons heen tot schreeuwende leraren in grote klaslokalen.

Bijna 2 week geleden zijn we naar een universiteit voor veeartsen geweest. Misschien niet helemaal in ons vakgebied maar uiteraard erg interessant en die kans laten we natuurlijk niet voorbij gaan. Daar hebben we onze ogen uitgekeken naar onder andere dus het olifantje op sterk water!
Ook hebben we de viering van de lente (jaja, hier is 't nu heerlijk lente) mee mogen maken. Een super leuk feest wat ongeveer te vergelijken is met het bevrijdingsfestival; alleen staan hier echt overal heerlijke zwembadjes en iedere groep heeft zijn eigen waterpijp (habli) meegebracht ;)

Afgelopen zaterdag zijn we samen met Rudy en Wim naar Pilanesberg toe geweest. Dit is een wildtuin, niet zo groot als het krugerwildpark... maar voor deze, op dat gebied nog onervaren, studenten ongelofelijk mooi. De avond ervoor hadden we een feest gehouden voor Marcella's 21ste verjaardag! Er kwamen heel wat mensen braaien en daarna zijn we met z'n allen naar Hatfield vertrokken om af te dansen (o.a. langarmdansen)! We vertrokken 's nachts om 5 uur (na 2 uur slaap) naar de wildtuin. Hier hebben we leeuwen gezien die een prooi hadden, giraffen en we hebben tussen de olifanten in gestaan. Daarnaast nog allemaal verschillende bokken en andere beesten. Ook hebben we een zeldzame tierboskat gezien... schijnt vrij uniek te zijn! ;)

Afgelopen zondag hebben we een zwartkerk bezocht. Dié mensen kunnen pas zingen, dit was ongelofelijk mooi om te zien en om mee te maken! Daarnaast zijn ze allemaal zo gastvrij, echt fantastisch!

En ik heb d'r een nieuwe passie bij: Langarm dansen! Dit is echt super om te zien en nog leuker om zelf te doen! Het is een soort van stijldansen en wordt ook door de jeugd gedaan. De vrouw hoeft alleen maar te volgen en de man heeft de leiding. Het is echt super leuk om te doen en te leren!!

En nou moet ik natuurlijk niet vergeten wat over onze stage te vertellen .... :P
Ik geef nu dus les in graad 5, te vergelijken met groep 7. Heb in de afgelopen weken al verschillende lessen mogen geven. Dit is erg leuk, alleen al leuk zijn de kinderen die in uniform voor je zitten. Daarnaast kunnen de kinderen me goed verstaan met me gebrekkige Suid-Afrikaans. Helaas zijn de eerste drie weken nu alweer voorbij. We hebben nu vakantie en gaan morgen voor 2 week naar Kaapstad!

Hoezo dit is genieten?! ;)

Iedereen in Nederland het allerbeste gewenst!! & mail nog eens... dat is erg leuk om te lezen!!! ;)

Liefs vanuit een heerlijk, mooi en zonnig Zuid-Afrika!!

WIST JE DAT:

- ik hier hard aan 't oefenen ben voor mijn Rijbewijs... :D
- meer dan 7 uur slaap per nacht hier op 't moment erg zeldzaam is...
- er 9 meiden in een koekblik/ Atos passen...
- de taxi's die hier rondrijden (die net zo vol zitten) je dan keihard uitlachen.. en niet alleen de taxi's ...
- er al een aantal keer is gevraagd door verschillende personen of ze misschien niet mee mogen naar Nederland om daar voor ons in de huishouding te werken...
- je afrikaners heel goed voor de gek kunt houden.. maar zij jou omgekeerd ook...
- oom Piet dacht dat er iemand werd vermoord maar dat er alleen maar een (mega grote) spin in het huis aanwezig was...
- we al 1x iemand van de groep zijn vergeten en dat we toen we bij Hollandia iets wilden drinken erachter kwamen dat zij niet aanwezig was...
- ik door een totaal vreemde uit de groep werd getrokken voor een langarmdans...
- gezichtsverf (schmink) hilarische momenten kan veroorzaken...
- dat we een uiterst zeldzame blauwbillenbuffel hebben gezien... deze heeft zich echter nog nooit eerder getoond..
- de jeugd ons hier erg gezellig vind... maar we ons afvragen of dit ook geldt voor de ouders...

- wij het hier in Pretoria veel te gezelligvinden, dat we niet eens naar Kaapstad toe willen...
- maar wij morgen (omdat het niet anders kan) dan toch maar voor 2 week naar Kaapstad gaan en daar heerlijk gaan genieten?! ;)

Voor de laatste foto's: http://picasaweb.google.nl/116543659851107918959

Reacties

Reacties

sabrine

Goed zo meid!!
Lekker genieten daar!!
dikke kus van de van rechterenallee

Daniel

Hey Jikke!

Leuk om je verhalen te lezen!
Een vriend van me (ook nederlander) woont al 1 jaar in Kaapstad! Dus als je een rondleiding wil, kun je bij hem terrecht. Moet ik alleen even je zuid afrikaanse nummer hebben! Of heb je de mijne al aan de praat?

X Daniel

Aletta

Hey meid!
Wat super leuk om je verhalen te lezen!
En nog veel leuker dat je het daar zo naar je zin hebt! ;-)
Ik mail je snel..
Succes en heel veel plezier daar!
Liefs, alet

Hermienke

Dames.. het verschil tussen de landen in het continent Afrika is wel verschrikkelijk groot zeg!
De decadentie en goede faciliteiten druipen van jullie foto's!

Well enjoy daar.. het is hier namelijk druilerig weer en uiteraard is iedereen gefocust op zijn/ haar doelen (werk/studie).
Jullie missen dus niets!

Veel liefde en een knuffel jouw kant op Jik!
Hermienke

Ar

Hey leuk verhaaltje en mooie foto's, mis alleen nog wat kleur ;)

ciao

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!